Windows 10 kopiëren naar een SSD in een aantal simpele stappen

Heb jij je verouderde Windows 10-computer geüpgraded door een SSD te installeren? Dan zal je waarschijnlijk al snel de voordelen ervaren. De snelheidsverbetering is aanzienlijk en er zijn minder laadtijden, vooral tijdens het spelen van games. Het migreren van Windows 10 naar je nieuwe SSD lijkt misschien een moeilijke taak, maar het is eigenlijk vrij simpel. Benieuwd naar hoe je een HDD naar SSD kunt converteren? In deze blog leer je het in 3 stappen!

Stap 1: Maak een HDD kloon

De eerste (en meest belangrijke) stap is het maken van een back-up voor je HDD. Met deze back-up voorkom je gegevens verlies wanneer het proces fout gaat; je kan te allen tijde de oude versie van je HDD terugplaatsen!

Stap 2: Verbind de SSD

De volgende stap is het aansluiten van de nieuwe SSD. Dit kan je op verschillende manieren doen. Een manier is het gebruiken van een speciaal dockingsysteem, maar het is verstandiger de nieuwe SSD rechtstreeks op het moederbord van je computer aan te sluiten. Op deze manier is de nieuwe SSD direct een onderdeel van je gehele systeem. 

Stap 3: Verplaatst Windows van HDD naar de nieuwe SSD

Je kan nu beginnen met het verplaatsen van Windows en andere relevante bestanden van jouw harde schijf. Start eerst de back-up en zorg dat je de software gereed hebt staan. Controleer ook of de software alle harde schijven heeft gevonden, inclusief de nieuwe SSD. Als dat zo is, selecteer eerst de harde schijf waarop Windows is geïnstalleerd. Is het proces klaar? Start de computer opnieuw op. Je Windows zou nu volledig op de SSD geïnstalleerd moeten zijn en je zou direct de verbeterde snelheid moeten merken. Let op: Het overzetten van de bestanden kan enige tijd duren! Verwacht minimaal een half uur tot een uur hier mee bezig te zijn.

Bron: www.softwarelicense4u.c

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *