Alles over laadpalen: waarom je er een nodig hebt

De elektrische auto’s worden steeds populairder. En dat is niet zomaar; ze zijn vaak milieuvriendelijker, stiller en goedkoper in onderhoud. Maar als je een elektrische auto hebt, dan heb je ook een laadpaal nodig. In deze blog gaan we het hebben over waarom je een laadpaal nodig hebt en wat de voordelen daarvan zijn. Je kan ook een Laadpaal zakelijk aanvragen.

Eigen laadpaal

Ten eerste hoef je niet meer op zoek te gaan naar een laadstation. Met een eigen laadpaal heb je altijd een plek om je auto op te laden. Bovendien hoef je niet te wachten tot er een laadpunt vrij is. Dit bespaart tijd en gedoe. Daarnaast is het ook nog eens veel goedkoper! Wist je dat het laden van je auto thuis gemiddeld drie keer goedkoper is dan bij een publiek laadstation? Je bespaart dus niet alleen tijd, maar ook geld.

Een groot voordeel van een laadpaal thuis is dat je als eigenaar zelf kunt kiezen hoe snel je je auto wilt opladen. Dit komt doordat sommige elektrische auto’s zijn voorbereid voor een snel laadvermogen en anderen niet. Zo kun je op ieder moment kiezen voor de snelheid die bij jouw verdere situatie past. Hierdoor hoef je niet lang te wachten of betaal je niet onnodig veel.

Privacy

Wanneer je een laadpaal hebt, heb je ook meer privacy. In tegenstelling tot publieke laadpunten, kun je de laadsessies van jouw auto thuis in de gaten houden. Daarmee krijgen anderen die op zoek zijn naar een oplaadpunt in de buurt geen mogelijkheid om jouw auto onnodig te gebruiken. Daarnaast is een laadpaal ook stabieler en betrouwbaarder dan een publiek laadpunt. Laadpalen zijn namelijk ontworpen om langdurig te werken en hebben ook vaak nog een garantie bij problemen.

Elektrische auto

Met een laadpaal kun je ook meer uit je elektrische auto halen. Veel mensen denken bij het kopen van een elektrische auto dat het bereik het grootste probleem is. Met een laadpaal hoef je je hier geen zorgen over te maken. Als je een eigen laadpunt hebt, kun je op ieder moment en op iedere plek je auto opladen. Hierdoor is het mogelijk om verder te rijden dan mensen met een elektrische auto die afhankelijk zijn van publieke laadstations.

Conclusie

Kortom, het hebben van een eigen laadpaal heeft vele voordelen ten opzichte van het gebruik van publieke laadpunten. Je bespaart tijd, geld, krijgt meer privacy en kunt meer uit je elektrische auto halen. Installeren van een laadpaal aan huis is gemakkelijk en vrij snel gedaan. Enige wat hiervoor nodig is, is een geschikt elektriciteitsnetwerk en een klein beetje afgraven van de tuin om een laadpaal te kunnen plaatsen. Twijfel je over de aanschaf van een laadpaal? Bedenk dan dat het hebben van een eigen laadpunt van Orange Charging zeker op de lange termijn een verstandige keuze is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *