Waar moet je opletten bij een Microsoft HoloLens kopen

Een Microsoft HoloLens, de nieuwste gadget op het gebied van Augmented reality. Met deze bril is het mogelijk een verschillende hologrammen te laten projecteren die te zien door de lens van de bril. Omdat er door de lens heen te kijken is zijn de hologrammen samen met de werkelijkheid te zien. De bril brengt het AR en VR-effect samen. Doordat de bril beschikt over een Windows besturing systeem is een smartphone niet meer nodig om AR-effect waar te nemen. Naast zien is het mogelijk om ook hologrammen te bewegen met de hand en is de bril door middel van geluid te besturen. Bijvoorbeeld spraak. De HoloLens is zonder twijfel een grote doorbraak in de reality wereld.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Voorheen was de HoloLens alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars en niet voor de “gewone” consument. Sinds het voorjaar van 2017 is het mogelijk om als consument te bril te bemachtigen. Alleen zit hier wel een aantal vereiste aan verbonden. De bril is namelijk alleen beschikbaar in Canada en Amerika. Je dient dus over een adres te beschikken in 1 van deze 2 landen om de bril te kunnen bestellen. Naast dit moet je ook lid zijn van Microsoft. Dit kan door middel van het aanmaken van een profiel. Als dit alles is gelukt is het een aanrader om je aan te melden bij een leverancier dat gevestigd is in Amerika of Canada. Dit om de HoloLens vervolgens tegen een betaling naar Nederland te laten vervoeren. Als consument raden we aan om het aanschaffen van een HoloLens nog even op zich te laten wachten. Het model wat nu verkrijgbaar is, is tot nu toe de enige. Hierdoor zijn er tot op heden nog niet veel applicaties waarbij je de HoloLens kunt gebruiken. Naar verwachting komt hier snel verandering in en komen er binnen de kortste keren nieuwe mogelijkheden om de bril te kunnen gebruiken. Zodra dit het geval is, is de HoloLens zeker de moeite waard om te kopen. De prijs van het product bedraagt op dit moment ongeveer 2500 euro.

Wat is een Microsoft HoloLens?

Om je een klein beeld te geven van de HoloLens is het handig om een aantal specificaties van de HoloLens te geven. De Microsoft HoloLens heeft de volgende specificaties:

  • Verschillende mogelijkheden om te besturen. Namelijk met woorden, hoofd en bewegingen.
  • Het beschikt over een app dat 3D software kan ontwikkelen
  • Een hologram wordt met de HoloLens bijna werkelijkheid
  • De HoloLens beschikt over een HPU-geheugen. Hierdoor kan er veel informatie worden verwerkt.

De bovengenoemde punten zijn een aantal specificaties van de bril. Wanneer je de bril gebruikt wordt het mogelijk om naast de realiteit hologrammen te zien. Dit omdat er door de lens heen kan worden gekeken. De hologrammen komen in het gezichtsveld en zijn met de hand te verplaatsen. Wanneer er meerdere hologrammen zijn kunnen deze ook met elkaar worden verbonden. Bijvoorbeeld bij een prototype van een product.

De technologie staat niet stil

Als advies gaven we mee om nog even te wachten met het aankopen van HoloLens. Maar lang zal je niet hoeven te wachten want de technologie staat niet stil. Dat er op dit moment nog niet veel applicaties zijn voor de bril klopt, maar binnen de kortste keren zullen er nieuwe mogelijkheden komen om gebruik te maken van de bril. De prijs van de HoloLens ligt op dit moment erg hoog. Dit komt mede omdat de HoloLens het eerste model is. De prijs ligt hoog omdat in dit model veel arbeid heeft gezeten. Nu het eerste model er is zullen we snel nieuwe volgen en zal de prijs ook aanzienlijk zakken. En dat is het moment waarop je als consument het beste de HoloLens kunt kopen. Zodat ook jij en ik kunnen ervaren hoe bijzonder onze technologie is. Laat je verassen door de vele mogelijkheden die er zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *