VR Bril met logo als relatiegeschenk

Marketing en promotie is essentieel voor ieder bedrijf, alleen uitstekende diensten of producten leveren is helaas niet voldoende. Je kunt elke euro maar eenmaal uitgeven, daarom is het verstandig om als organisatie de juiste relatiegeschenken te kiezen waarmee je een merk kunt opbouwen. Zijn pennen eigenlijk nog interessant als iedereen met smartphone en tablets werkt? Visitekaartjes belanden op de stapel maar worden nooit gebruikt. Een VR bril met logo als relatiegeschenk is een nieuwe manier om een merk onder de aandacht te brengen, maar is het effectief? Op deze pagina bekijken we een aantal praktijkvoorbeelden en geven meer informatie over Google cardboard bedrukken voor promotionele doeleinden.

 

Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid scoort, evenals technologie. Dit zijn helaas twee zaken die lastig met elkaar te verbinden zijn. Duurzame relatiegeschenken hebben een lange levensduur terwijl technologische gadgets juist snel verouderen. Voor zowel duurzame artikelen als technologische speeltjes geldt dat de prijs vaak hoger ligt dan andere soorten relatiegeschenken. Een VR bril met logo als relatiegeschenk past in beide categorieën en is toch betaalbaar. Daar komt bij dat het een geschenk is dat zichzelf verder kan verspreiden. Een vader geeft het aan zijn dochter, kinderen nemen het mee naar school, of werknemers laten een filmpje zien op het werk. Smartphone eruit, doorgeven en er ontstaat weer een nieuwe groep die je aanspreekt. Ook dat is een teken van duurzaamheid. Kies voor relatiegeschenken die daadwerkelijk bij mensen terecht komen.

 

Wat is een Virtual Reality bril?

VR is een sector die de komende jaren tot een omzet van honderden miljarden uit zal groeien. Nu zijn de luxe Virtual Reality headsets nog relatief duur, al dalen de prijzen snel. Daarnaast is er doorgaans behoorlijk wat technische kennis nodig om ermee om te gaan. Dat geldt niet voor een smartphone houder. Je kunt een cardboard bedrukken waar vrijwel elke moderne smartphone in past. Google heeft in 2014 dit ontwerp op de markt gebracht, het is een kartonnen vouwplaat met twee kunststof lenzen. Je kunt er vervolgens een smartphone insteken en VR content mee bekijken. Het maakt daarbij niet uit of het een Apple iPhone of een Android toestel is. Wanneer je een VR bril met logo als relatiegeschenk aanbiedt op basis van een herbruikbare smartphone houder van karton geef je een duurzaam product dat herbruikbaar is, te recyclen en goed past bij de huidige technologie. De kosten voor bedrukte Cardboard houders vallen ook nog eens reuze mee, en een Cardboard bedrukken is ook heel betaalbaar.

 

Virtual Reality blijft stijgen in populariteit

Alle grote merken investeren in VR. Op hardware gebied zijn bedrijven als Google, Facebook, HTC en Microsoft de koplopers, Apple richt zich vooral op AR wat een onderdeel uitmaakt van het virtuele spectrum. Hoewel Apple zelf niet aan hardware voor Virtual Reality werkt zijn hun iPhones wel heel geschikt voor algemene VR brillen. Ook zijn er volop apps op iOS met VR foto’s, films en zelfs complete spellen, op Android is het aanbod nog omvangrijker. De komende jaren blijft de VR trend doorzetten en uitbreiden, waarbij vooral mobiele VR de aandacht krijgt. De vraag naar betaalbare smartphone houders is enorm, daar kan een onderneming slim gebruik van maken.

 

Toepassingen van VR voor bedrijven

Blindelings in trends en hypes stappen kan averechts werken, niet elk hip relatiegeschenk past bij elke onderneming. De VR bril met logo blijkt opvallend veelzijdig als we deze voorbeelden uit de praktijk moeten geloven:

 

  • Touroperators: Reizen is beleven, geef klanten een VR bril met logo en ze kunnen de reis perfect voorbereiden en achteraf nog eens nagenieten. Een combinatie met eigen content is het beste, maar er zijn ook al vele 360 graden videoclips op YouTube, Vimeo en Facebook die je kunt delen.
  • Makelaars: Een huis kopen of huren is een grote beslissing, niet alleen kun je virtuele presentaties laten zien van huizen die te koop staan, je kunt zelfs 3D tekeningen tonen van gebouwen die nog niet bestaan. Met een VR bril komen ze in drie dimensies tot leven. Een makelaar kan ook 360 video’s laten zien van de omgeving, korte impressies van de natuur, cultuur en faciliteiten in de buurt.
  • Winkels: Laat de auto’s in de showroom zien, geef een virtuele tour door een winkelpand of bied naast de VR bril met logo ook een app aan met leuke content. De cardboard bedrukken is een eenmalig proces, de gebruiker kan talloze apps en content bekijken via hun eigen smartphone.
  • Horeca: Bied de klanten letterlijk een kijkje in eigen keuken, of breng met jouw contacten een bezoek aan de bedrijven waar de ingrediënten vandaan komen. Waar haalt het sterren restaurant zijn asperges vandaan? Met een VR presentatie van de aspergeteelt breng je de klant naar het landbouwbedrijf. Eten is emotie, met een VR bril kun je dit gevoel overbrengen.
  • Industrie: Zakelijke relaties zien graag een overzicht van bedrijven, werkplaatsen en kantoren. Wees trots op jouw bedrijf en deel smartphone houders uit aan klantenrelaties met een persoonlijke uitnodiging een presentatie online te bekijken. Het kan ook een kerstboodschap zijn die alleen via de VR bril te zien is.
  • Beurzen en evenementen: Virtual Reality is een nieuw podium geworden om diensten en producten op ware grootte te laten zien. Op de beursvloer kun je de potentiële klant niet zomaar even apart nemen, maar met een VR presentatie trek je de volle aandacht. En na afloop mogen de ze Cardboard houder mee naar huis nemen, dit is echt een “gift that keeps on giving”.

 

Cardboard bedrukken

Een Cardboard bedrukken is betrekkelijk eenvoudig, mits het uitgevoerd wordt door een specialist. Op basis van het logo ontwerp en de huisstijl wordt de VR bril met logo samengesteld. Omdat deze houders in feite kartonnen platen zijn die je kunt vouwen is het belangrijk dat het logo goed zichtbaar is. Daar kunnen de ontwerpers in adviseren. Dan is het een kwestie van de Cardboard bedrukken en verspreiden onder de relaties, leveranciers, klanten en personeel. Al deze ontvangers zullen de boodschap ongetwijfeld verder verspreiden met een domino effect tot gevolg. Een Cardboard bedrukken is echt een duurzaam relatiegeschenk waar je mee zult opvallen en de naamsbekendheid mee kunt uitbouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *