Voordelen van een online boekhoudpakket voor een beginnende zzp’er

Boekhouden is een specialisme
Ook de duurste software kan u niet helpen als u de basisbeginselen van het boekhouden niet beheerst. Veel startende zzp’ers denken dat het wel mee zal vallen met de administratieve verplichtingen. Tenslotte is er maar sprake van een beperkt aantal facturen en bonnen. Maar van u als zzp’er wordt door de belastingdienst geëist dat u een boekhouding bijhoudt die overzichtelijk, inzichtelijk en accuraat is. De tijd dat u met een schoenendoos vol bescheiden naar een traditionele boekhouder moest gaan om deze volgens de eisen op te maken, is definitief voorbij. Ook op het gebied van boekhouden heeft de tijd niet stilgestaan.

Hoe werkt het?

Iedere ondernemer is tegenwoordig in het bezit van moderne communicatie middelen en kan hier mee omgaan. Voor de moderne methode van online boekhouden is het al voldoende als u een foto maakt van alle bescheiden die van belang zijn voor de financiële administratie (uitgaande facturen, inkomende facturen etc.) en deze doorstuurt. Een specialist op afstand kan aan de hand hiervan uw administratie geheel volgens de regels opstellen. Natuurlijk wordt hierbij van u verwacht dat u op dat punt accuraat bent en voor een tijdige inzending zorgt.

De voordelen voor een zzp’er

Tijdbesparing. Door de eenvoudige manier van aanleveren is het mogelijk om uw administratieve verplichtingen in zeer korte tijd af te wikkelen. Daardoor houdt u meer tijd over voor uw core-business.

De administratie is altijd up-to-date. Als (startende) zzp’er is het belangrijk om de vinger aan de pols te kunnen houden wat betreft de gang van zaken met de eigen werkzaamheden. Een boekhouding is niet alleen een verplichting. Zonder een goed inzicht is de huidige stand van zaken is het ook niet mogelijk om tijdig bij te sturen.

Fiscale verplichtingen. Behalve de eisen voor een administratie dienen in het algemeen ook per kwartaal (of per maand) aangiften omzetbelasting te worden ingediend. Met een goed opgezette administratie is dit een automatisme en kan dit snel en foutloos worden verzorgd.

Investeringen. De boekhouding wordt online verzorgd, soft- en hardware op dit gebied kan bespaard worden. Tevens heeft u geen zorgen wat betreft het opslaan van de gegevens. De back-up geschiedt automatisch bij de verwerker.

Altijd toegang. Op iedere plaats ter wereld en op ieder moment kunt u de administratie inzien en daar desgewenst gebruik van maken, indien u dat u uitkomt.

Meerdere mogelijkheden. Zoveel zzp’ers, zoveel wensen. Met de specialist kunt u overleggen welke zaken u graag geregeld ziet. Kiest u voor een basispakket. omdat u zelf een aantal zaken wilt regelen, dan is dat mogelijk. Ook de facturatie kan echter uitbesteed worden conform uw wensen. Wilt u eveneens de aangifte inkomstenbelasting meteen laten invullen, dan is dat ook geen probleem. Zelfs volledig maatwerk is een optie. Uw specialist luistert graag naar uw wensen.

De kosten

Het zal duidelijk zijn dat de kosten afhankelijk zijn van de optie die u kiest. Door de moderne opzet zal dit echter altijd minder zijn dan bij een traditionele boekhouder. Vergeet daarbij niet dat een goede administratie fiscaal gezien niet alleen een vereiste is, maar ook aanzienlijke kosten kan besparen.

U bent een specialist, uw online boekhouder is dat ook.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *