Tweedehands Microsoft software

Tweedehands Microsoft software

Microsoft biedt verschillende soorten softwarepakketten aan voor personen en bedrijven. Een softwarepakket kan voor sommige mensen best prijzig zijn. Er is gelukkig nu de mogelijkheid om tweedehands software aan te schaffen voor een aantrekkelijkere prijs. In 2012 heeft het Hof van Justitie het zogenaamde UsesSoft-arrest uitgesproken. In dit arrest is bepaald dat software licenties verhandeld mogen worden. Deze uitspraak is voor Microsoft nadelig, aangezien consumenten en bedrijven nu de mogelijkheid hebben om op een andere manier dan via Microsoft aan software te komen van hen. Door deze uitspraak is er een handel ontstaan in deze tweedehandse software licenties. Gebruikte software licenties kunnen nu verkocht worden en zijn niet meer waardeloos. Personen die software licenties nodig hebben kunnen nu voor een lagere prijs toch volwaardige software kopen. Er zijn nu dus ook software licenties van Microsoft beschikbaar op deze tweedehandse markt en dat kan voor veel mensen financiële voordelen bieden.

Waarom tweedehands software?

Tweedehandse software is eigenlijk nog nieuwe software. Er is geen veroudering opgetreden of iets dergelijks en werkt nog steeds net zo goed. Het is dus eigenlijk gewoon nieuwe software voor een tweedehands prijs. Dit is ideaal voor de persoon of het bedrijf die de tweedehands software wilt kopen. Aan de andere kant is dit ook fijn voor de aanbieder van de tweedehandse software, aangezien deze niet meer waardeloos is zoals voor 2012. Een bedrijf wat Microsoft software gekocht heeft en ervaart dat deze software verouderd is en toe is aan nieuwe software, kan de oude Microsoft software licenties verkopen en zo alsnog een deel van de eerdere aankoop terugkrijgen. Veel kleinere bedrijven hebben niet voldoende financiële middelen om dure software licenties te kopen en de markt voor de tweedehands software licenties is dan ook een uitkomst voor hen. Grote software bedrijven zijn het niet eens met de uitspraak, aangezien zij hierdoor hun verkopen zien dalen. Mensen hebben nu een goedkopere extra mogelijkheid om aan software licenties te komen.

Een voordeel voor de grote software bedrijven is wel dat zij eigenlijk ook goedkoper worden. Mensen die nieuwe software kopen weten nu dat zij die later weer kunnen verkopen en zo maakt dat de aanschaf van nieuwe software een stuk interessanter. Een bedrijf kan nu makkelijker overstappen naar nieuwe software, omdat de kosten ervan gedaald zijn. Dit is dus wel een voordeel voor de grotere software bedrijven, aangezien de software nu meer toegankelijk wordt voor de mensen die minder te besteden hebben en dus op deze manier de markt eigenlijk vergroot wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *