Tips website ontwerp

Wanneer u een bedrijf een opdracht geeft tot het maken van een website ontwerp , is het belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden met de webdesigner. Op deze manier voorkomt u teleurstellingen, en hoeft er minder aan de eerste oplevering van de website veranderd worden. Dit bespaart u uiteindelijk tijd en geld. Hier zijn een aantal tips voor het geven van een webdesign/website ontwerp opdracht.

Verdiep u in het portfolio van de webdesigner

Door vooraf een goede kijk te nemen naar het portfolio van de webdesigner, kunt u bepalen of de websites die gemaakt worden bij uw bedrijf past. Vergeet niet dat smaken verschillen.

Stel vooraf duidelijke doelen

Dit is natuurlijk vanzelfsprekend , toch gebeurd het maar al te vaak dat er niet goed besproken wordt, wat het eindresultaat van de website precies moet zijn. Daarom moet het bedrijf die de website ontwerp voor u maakt een goed beeld van uw bedrijf hebben, en wat voor doel de website moet dienen. Denk hierbij aan vragen als:

  • Wat moet de website uitstralen (Formeel/informeel)
  • Moet er met de website leads gegenereerd worden of sales
  • Moet er met de website naamsbekendheid opgewekt worden

Stel vragen tijdens het ontwerp proces

Een webdesigner zal specifieke oplossingen bedenken voor de door u opgestelde doelen van de website. Vraag altijd waarom hij deze oplossingen aandraagt; Betrokkenheid tijdens het gehele ontwerp proces is essentieel!

Stel realistische deadlines in

U moet van te voren bedenken dat het veel tijd kost om een goed werkende website te ontwerpen. Verwacht dus niet dat het binnen de kortste keren af is. Overleg daarom goed hoelang het ongeveer kan duren om uw ontwerp af te hebben en stel samen deadlines in.

Test de website bij de doelgroep

Naast uw mening over de website, is het natuurlijk nog belangrijker wat de doelgroep van de website vind. Zorg dus dat de uiteindelijke versie van de website goed wordt getest voordat u het in gebruik neemt. Testen kan ook al in een vroeger stadium van het ontwerp beginnen.

Tot slot

Zorg dat u een goede relatie heeft met de webdesigner en maak goede afspraken. Op deze manier verloopt de samenwerking prettig en voorkomt u onvoorziene problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *