Tips voor het maken van jouw webshop

In dit artikel schrijven we over het bouwen van je eigen webshop, hoe zet je de webshop op en hoe bedenk je een e-commerce strategie die werkt.

E-commerce strategie

Bedenk van tevoren uw doelen die u wilt bereiken met uw pagina, zo kunt u inspelen op het opbouwen van uw website wanneer u na het opbouwen van de site goed uw resultaten kan meten. In de e-commerce strategie staan zaken als retourneren, klantenservice, ontwerp en marketing van de webshop.

Stijl

Zorg eerst dat je de doelgroep goed in kaart hebt gebracht voor dat je overgaat tot het ontwikkelen van de stijl. Kies voor een stijl die past bij je webshop en hoe jij je naar buiten wilt tonen. Houd de pagina goed overzichtelijk en zorg dat jouw producten altijd de focus zijn van de website, waardoor het voor digibeten ook mogelijk is om bij jouw een product te kopen. Wanneer je het niet overzichtelijk houdt zullen deze mensen al gauw je pagina verlaten en zal je dus niets verkopen.

Vraag om hulp

Je wilt natuurlijk een toffe webshop die producten voor jouw verkoopt, dit heb je niet altijd in eigen hand en soms moet je daarom een e-commerce bureau inschakelen. Zo kun je deze bureau’s inschakelen voor een betere funnel om jouw conversie te verhogen, het maken van visuals of het schrijven van goede teksten. Misschien heb je zelf wel mensen in je netwerk die jou kunnen helpen of adviseren. Door uit je eigen visie te kruipen kom je erachter wat andere van jouw website vinden, daarbij is het natuurlijk het best om het aan mensen uit de doelgroep te vragen.

Vaak moet je dus gewoon aan de slag gaan met je webshop waarbij je vanzelf op betere oplossingen komt, ten slotte is het ook gewoon heel tof om je eigen bedrijfje te starten vanaf je laptop of pc wat het heel laagdrempelig maakt.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *