Schoonmaken computers

Het schoonmaken van je pc/mac

Lastig karwei of valt het wel mee?

Niemand is er fan van…. ”schoonmaken”. Helaas moet het altijd gebeuren. Iedereen maakt zijn huis schoon, maar maak jij je computer ook wel eens schoon? De een vindt het een rot klus de andere vindt het prima om zo nu en dan eens te doen. Wat wij ervaren bij Compuzone is dat wanneer je een computer schoonmaakt deze het een stuk beter doet.

Het schoonmaken van een computer gebeurt op verschillende manieren. Natuurlijk kun je beginnen met de buitenkant, echter heeft dit voor de snelheid van je computer niet zoveel zin. Natuurlijk is een frisse computer altijd fijn om te hebben.

Wat je het beste kunt doen is je computer opruimen qua programma’s:

  • Ga naar configuratiescherm
  • Verwijder alle programma’s die je niet meer gebruikt
  • Check vervolgens je prullenbak en verwijder de restanten

Een programma als CCleaner kan je helpen met het verbeteren van je computer en servers. Bovendien kun je via CCleaner instellen welke programma’s je wilt opstarten, wanneer je jouw computer opnieuw opstart. Dit bevordert de snelheid van het opstarten van je computer. Het trage opstarten van een computer is vaak een van de grootste ergernissen van de mens..

Om je computer echt schoon te maken zul je hem open moeten schroeven. Let op; doe dit alleen als je er zeker van bent dat je hem weer in elkaar krijgt (eigen risico!).

  • Schroef je computer open en zorg dat hij afgesloten is
  • Verwijder grote stofpluizen
  • Verwijder stof uit de ventilatoren door middel van een borstel
  • Je kunt beter geen stofzuigen gebruiken; desondanks kan een stofzuiger met minimale zuigkracht zeer efficient werken mocht het stof niet verwijderen. Probeer dus wel de kracht van de stofzuiger te minimaliseren.

Tot slot moet je de computer natuurlijk weer in elkaar schroeven.

 

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips om je computer schoon en netjes te houden en zodoende de snelheid van de processen hoog te houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *