Robotisering: de beste en slechtste banen voor de toekomst

We kunnen de toekomst dan misschien niet voorspellen, maar deskundigen weten nu al welke banen en studies je wel en niet moet kiezen voor een succesvolle toekomst.

 

 1. App ontwikkelaar
 2. Computer systeem analist
 3. Verpleegster
 4. Fysiotherapeut
 5. Gezondheidszorg manager
 6. Doktersassistent
 7. Mondhygi├źnist
 8. Market research analist
 9. Persoonlijk financieel adviseur
 10. Logopedist

 

Met betrekking tot de top 10 beste banen is er rekening gehouden met de volgende twee kwalificaties: (1) naast het behalen van een goed salaris heeft (2) de baan een hanteerbare toegankelijkheid.

Een baan als dokter heeft de lijst niet gehaald, omdat het een beroep is dat een lange studie vereist en daarbij ook een hoog bedrag aan studiegeld.

De 10 slechtste banen voor de toekomst:

 1. Textiel machine werknemer
 2. Fotograaf
 3. Meubelmaker
 4. Radio of tv
 5. Bloemist
 6. Gamer
 7. Wetgever
 8. Metalen en plastic machine operateur
  9 Deur-tot-deur verkoper
  10. Printmedewerker

Het belangrijkste criterium die geacht werd voor het slechtste werk was dat de beroepen betrekking hebben op handwerk en ambachtwerk dat uiteindelijk kan worden geautomatiseerd.

Het is van belang om de robotisering voor te blijven en jezelf van goede kwaliteiten te voorzien. Iedereen moet een oogje houden voor automatisering, maar als er een les uit deze lijsten geleerd kan worden, is het dat het onderwijs kan helpen mensen zich te laten aanpassen aan de digitalisering en robotisering van banen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *