Meer klanten in je webshop?

Veel webshops proberen bezoekers direct te laten kopen. Dit is veelal de belangrijkste call to action. Echter, het blijkt uit veel webshops dat zo’n 25% tot 50% van de omzet komt van terugkerende bezoekers, die in eerste instantie geen klant geworden zijn! Veelal willen bezoekers eerst rondkijken op jouw webshop, vervolgens de aanbiedingen van de concurrent bekijken, en daarna een beslissing nemen waar de bezoeker klant gaat worden.

Maar hoe zorg je er nou voor dat bezoekers terug komen op jouw website? Hieronder enkele tips:

1. Nieuwsbrief
Geef bezoekers de mogelijkheid zich in te schrijven op jouw nieuwsbrief. En als je slim bent, geef je hiervoor ook een premium zoals 10% korting op de volgende aankoop.

2. Print deze pagina
Misschien wil je nu niet bestellen, maar wel graag het aanbod even naast je neer leggen. Een printje is zo gemaakt. Ten minste: als die mogelijkheid geboden word.

3. Verstuur via e-mail
Naast het printen, willen mensen wellicht jouw aanbod naar hun e-mailadres toesturen. Geef mensen deze mogelijkheid!

4. Retargeting
Je kan een Google AdWords pixel plaatsen op productpagina’s. Dankzij deze pixel word er een cookie geplaatst op de computer, waarmee je deze mensen jouw advertentie kunnen laten zien in het inhoudsnetwerk van Google, en daarmee je bezoekers blijven achtervolgen. Het komt een beetje SPAM-achtig over, maar het werkt wel!

5. Mail de verlaters
Sommige mensen vullen de eerste stappen van het winkelproces wel in, maar eindigen ergens halverwege (vaak op de pagina waar men moet betalen). Je kan er voor kiezen om mensen die het winkelproces verlaten, maar wel hun e-mailadres al hebben achtergelaten, een reminder te sturen. Uiteraard verwijs je ze dan naar de pagina waar ze het bestelproces verlaten hebben, met de producten in de winkelwagen die ze ook daadwerkelijk wilden kopen.

6. Social Media
Maak gebruik van Social Media. Mensen die jouw webshop volgen via Twitter of Facebook zul je aan jouw merk kunnen laten binden. Bij het juiste gebruik van de juiste social media, ben je in staat meer terugkerende bezoekers op je website te verkrijgen.

7. AdWords
Ook met
Google AdWords kan je je richten op terugkerende bezoekers. Als je bijvoorbeeld zoekt op “Omafiets kopen”, en dan kom je op www.fietsonline.com, dan kan je daar het gewenste model kopen. Echter, als je later zoekt op “Fiets Online”, dan staan er Google AdWords advertenties boven www.fietsonline.com. Conclusie: adverteer altijd op je eigen merknaam (vrij agressief) op Google AdWords. Mijn ervaring leert me: dit kan altijd uit!

Pas deze tips toe! Je zult zien dat het werkt. Heb je hulp nodig? Ga dan naar Totaalonlinemarketing.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *