Je bedrijfsfilm verspreiden via internet

Een bedrijfsfilm is een manier om op een interessante manier je bedrijf te presenteren en je bedrijfsverhaal te vertellen. Binnen een korte tijd kun je op een levendige manier een compleet beeld geven van je bedrijf en producten of diensten. Een film, met bewegende beelden en geluid zegt veel meer dan teksten of foto’s alleen. Een goede bedrijfsfilm is interessant, duidelijk en passend bij de doelgroep. Als je eenmaal zo’n bedrijfsfilm hebt laten maken, dan kun je deze op meerdere manieren inzetten om je bedrijf te promoten.

Waar kun je je bedrijfsfilm op internet plaatsen?

Het is natuurlijk de bedoeling dat potentiƫle klanten je bedrijfsfilm zien. Een van de mogelijkheden om de film te verspreiden is om deze op internet te plaatsen. Dat kan op verschillende manieren: door deze op de website van je bedrijf te plaatsen, via social media of op speciale kanalen zoals YouTube. Daarnaast is het mogelijk om de film via video advertising bij google of YouTube als reclame voorbij te laten komen. Hiervoor moet uiteraard betaald worden.

Waarom verspreiden via internet?

Het plaatsen van je bedrijfsfilm op internet zorgt er voor dat je snel en makkelijk je doelgroep bereikt. Vooral op social media en YouTube heb je eenvoudig een groot bereik. Doordat andere mensen de film kunnen delen, wordt het bereik nog eens extra vergroot. Het plaatsen van filmpjes op social media en YouTube is bovendien gratis, waardoor deze vorm van promotie weinig kost en veel oplevert. De mogelijkheid om de film als reclame te vertonen is niet gratis, maar daardoor heeft de film wel een groter bereik, omdat je er niet afhankelijk van bent of iemand er op klikt om de film af te spelen.

Hoe kan ik mijn bedrijfsfilm het beste via internet verspreiden?

De beste manier om je bedrijfsfilm op internet te zetten hangt af van je doelgroep. Social media en YouTube worden vooral door jongeren veelvuldig gebruikt. Ook het soort film en de inhoud ervan zijn bepalend. Een grappig filmpje zal vaker spontaan gedeeld worden. Je kunt er bij het maken van een film over je bedrijf voor kiezen om je specifiek op social media te richten en de film vooral grappig, verrassend of spannend te maken en zo voor een groter publiek aantrekkelijk. Een informatief filmpje zal natuurlijk minder interessant gevonden worden en dan kan het lonen om te investeren in video advertising.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *