Iedereen heeft een disclaimer. Dus ik ook!

Als je Google bevraagt waarom iedereen toch disclaimers voor e-mail of website gebruikt vind je al snel antwoorden dat het bar weinig zin heeft. Bar weinig zin? Iedereen heeft zo’n ding toch?

Ja, en dat lijkt ook de voornaamste reden dat iedere e-mail of website is voorzien van een disclaimer. Iedereen doet het dus ik ook!

Wanneer je echter verder leest op met name juridische blogs of geplaatste artikelen door advocatenkantoren blijkt de juridische waarde van een disclaimer weinig voor te stellen. En dit komt omdat het een eenzijdige mededeling is. Voor juridische waarde moet het een afspraak betreffen tussen twee partijen. Het akkoord gaan met de disclaimer is vaak niet geregeld. Met de cookies akkoord gaan wel. Maar zeg nu zelf wil je bij iedere e-mail of bezoeker op je website een afspraak vastleggen dat beide partijen akkoord gaan met de inhoud van de disclaimer? Lijkt mij onbegonnen werk, toch?

En dan staat een disclaimer vaak vol met uitsluitingen van aansprakelijkheden betreffende verkeerd bezorgde vertrouwelijke informatie, ondeugdelijke producten, verspreide virussen of verkeerde besluiten. Hoeveel waarde heeft dit nu daadwerkelijk als er een flink conflict ontstaat waarbij de tegenpartij besluit het een rechter voor te leggen. Ik moet het nog zien.

Voor alle bedrijven die besluiten dat ook hun website of webshop voorzien moet worden van een gedegen disclaimer kan ik u gratis doorverwijzen naar www.disclaimer-maken.nl. U weet dan zeker dat u erbij hoort en baat het niet dan schaadt het zeker niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *