Hoezo is mijn pc zo traag?

Het kan iedereen overkomen…. een trage computer. Ik heb wel eens gehad dat het opstarten van mijn computer 15 minuten duurde. Dit is natuurlijk niet fijn. De oorzaak van een trage pc kan heel veel mogelijkheden hebben. In dit artikel ga ik je vertellen wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn en hoe je dit het best op kan lossen.

Stof

Stof is een veel voorkomend probleem bij een trage computer. Als je de computer eens open schroeft dan kom je er al vrij snel achter wat ik bedoel. Een tip is om het stof weg te stoffen met een kleine veger. Wat ook werkt is om gebruik te maken van een klein stofzuigertje. Let er wel op dat je geen andere draadjes raakt. Dit kan grote gevolgen hebben op jouw pc.

Teveel programma’s

Als je computer hard aan het werk is dan wordt het ook trager. Heb je 13 verschillende programma’s tegelijk open staan? Sluit dan de programma’s af die je niet aan het gebruiken bent. Je zult zien dat dit een heel hoop scheelt. Een handige tip is ook om programma’s, bestanden etc te verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Traag internet

Een veel voorkomend oorzaak is traag internet. In de tijd van nu gebruiken heel veel apparaten internet. Het is daarom belangrijk om snel internet te hebben. Zakelijk glasvezel is een internet netwerk wat super snel is. Zakelijk glasvezel bestaat uit klein vezeltjes die onder de grond zitten. Dit zorgt ervoor dat het internet super snel is.

Heb jij ook zo vaak last van een slome computer? Probeer dan eens de tips uit die ik je net gegeven heb!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *