Hoe begin je met online verkopen?

Het is duidelijk: je hebt een mooi product of idee gevonden en wilt deze via een webwinkel, bol.com of Amazon verkopen. Het enige wat nog moet gebeuren is het opzetten van een website en het laten produceren van het product. In dit artikel geven we jou richting voor het verkopen van producten, hoe je hiermee begint en hoe je producten in het buitenland laat produceren.

Wat heb je nodig om te beginnen?

Voordat je begint met online verkopen is het handig om een KvK aan te vragen. Zo kun je alle belastingzaken verder afhandelen. Daarbij kun je ervoor kiezen om een bankrekening te openen. Voor bepaalde betaalmiddel programma’s zoals Mollie’s dien je een zakelijke rekening te hebben. Vervolgens is het belangrijk dat je jouw verkoopkanalen bepaalt. Wil je liever alleen via jouw webwinkel verkopen of wil je ook aan de slag gaan met Amazon en Bol.com?

Productie product uitbesteden

Ben je op zoek naar het uitbesteden van de productie? Dan kan het voordelig zijn om dit uit te besteden aan Chinese fabrikanten. Let wel op: de kwaliteit bij de Chinezen is niet altijd goed en daarnaast kan het een lange tijd duren voordat je de juiste zakenpartner hebt gevonden. De meest veilige optie is om voor een Nederlands bedrijf te kiezen dat in China het productieproces in handen heeft. Zo heb je bijvoorbeeld Orange plastics. Zij hebben fabrikanten waar de techniek plastic spuitgieten wordt toegepast. Bij deze techniek wordt het vloeibare kunststof onder hoge druk in een matrijs gespoten, waarmee je plastic producten is een vaste vorm kunt creëren.

Tips China importeren

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je spullen uit het buitenland bestelt. In eerste instantie is het raadzaam om eerst om een proeforder te vragen. Zo kun je eerst de kwaliteit beoordelen voordat je besluit of je met ze in zee wilt gaan. Ben je op zoek naar een betrouwbare fabrikant, dan is het slim om binnen je netwerk naar aanbevelingen te vragen. De kans is aanwezig dat kennissen of vrienden eerder met een fabrikant hebben samengewerkt waar jij toevallig iets aan hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *