Ecommerce fulfilment

Velen van ons wagen de stap om het avontuur van ecommerce aan te gaan. We spreken dan in principe van webwinkeliers. Je bent een webwinkelier als je een webshop opzet en daar je handel in weet te bedrijven. Het kan zijn dat je ecommerce bedrijfje zo goed loopt dat je de bestellingen en de opslag ervan niet meer aan kunt. Of het kan zijn dat je met niks ander meer bezig bent dan je opslag proberen te handhaven. Als dit het geval is, is ecommerce fulfilment waarschijnlijk de volgende stap die je moet gaan nemen om de grootte van je bedrijf te kunnen handhaven.

 

Ecommerce fulfilment

 

Als we spreken over ecommerce fulfilment hebben we het over het uitbesteden van een aantal zaken die met je webwinkel te maken hebben, namelijk de logistieke kant. Fulfilment betekent de opslag, orderpicken en klaar zetten van de bestellingen. Er zijn steeds meer fulfilment bedrijven die dit wat breder zien en die naast de fulfilment diensten nog meer service proberen te leveren, in dit geval spreken we echt van eccomerce fulfilment. Het fulfilment bedrijf neemt dan het hele logistieke proces van je over zodat jij je helemaal op je webwinkel kan richten. Het ecommerce fulfilment bedrijf zal dan de artikelen van je leverancier in ontvangst nemen, uitzoeken of alles correct geleverd is, verzekeringen, voorraad administratie, verpakkingsmaterialen, en het verwerken van retouren. Een dienst als deze zal je dus heel erg goed kunnen ondersteunen.

 

Voordelen ecommerce fulfilment

 

Het echte grote voordeel hieraan is dat het je heel veel tijd scheelt die je kunt besteden aan uitbreiding, marketing en ondernemen. Ook heeft de klant er verschillende voordelen van. Ecommerce fulfilment bedrijven kunnen de kosten delen tussen meerdere webwinkels waardoor ze vaak later op de avond nog post kunnen aanbieden. Daardoor kunnen bestellingen die die avond zijn geplaatst nog zelfde dag mee. Zo kan je dus een extra service aanbieden aan je klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *