Dit is waarom een EAN code zo belangrijk is voor de markt

Het kan voor een ondernemer lastig zijn om het belang te zien van het investeren in EAN codes. Naast dat het echter simpelweg verplicht is, kan het voor jou als producteigenaar veel voordelen bieden. Zo biedt het eenvoudig de mogelijkheid om producten te traceren en voorraden op peil te houden. Wij vertellen hier of je voor elk product een andere EAN code nodig hebt. Daarnaast vertellen we welke doeleinden een EAN code dient en waarom je er dus zeker in wilt investeren.

Heb ik voor elk product een andere code nodig?

Je hebt voor elk product een enkele EAN code nodig die vervolgens op alle geproduceerde items wordt geplaatst. Wel geldt dit voor elke variatie op een product.  Zo kun je bijvoorbeeld een standaardmodel hebben dat ook komt in andere kleuren. Je zult voor elke nieuwe kleur een andere EAN code moeten aanvragen. Er is dus in feite voor elke afwijking een nieuwe registratie noodzakelijk. Gelukkig is het mogelijk om EAN codes in veelvoud te kopen, dus jij kunt eindeloos door gaan met ontwerpen.

Wat is het belang van een EAN code?

De EAN code dient verschillende doeleinden. Allereerst geeft het een product een unieke identiteit. Niet alleen is het voor consumenten praktisch om te kunnen zoeken op een EAN, het biedt ook de mogelijkheid om aan veel wettelijke verplichtingen te voldoen. Voor ondernemers is het handig dat ze de EAN code kunnen scannen en zo direct voorraden inzien. Voor winkels is het handig om de producten mee te scannen bij de kassa. Zo kan de EAN code uitkomst bieden bij tal van praktische doeleinden. De wettelijke kant heeft er vooral mee te maken dat er bij problemen contact op genomen wordt. Als er klachten ontstaan kan een product altijd worden teruggekoppeld aan een producent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *