De videosollicitaties nemen het langzaam over van de sollicitatiebrief

Op zoek naar een bijbaan in de horeca of hotel branche? Grote kans dat je hiervoor een videosollicitatie moet maken. De laatste aantal jaren speelt de videosollicitatie een steeds belangrijker rol in bij het solliciteren op een functie. Met name hotel vacatures of in de horeca is daar een grote stijging in te zien.  Er zijn echter een aantal punten waar je rekening mee moet houden, bij het maken van een videosollicitatie. In dit artikel lichten wij er een paar uit.

Lichaamstaal en uitstraling

Het is belangrijk net zoals bij een normale sollicitatie er netjes en verzorgt uit te zien. Daarnaast is het belangrijk rechtop te zitten of recht te staan voor de video, om een zelfverzekerde uitstraling over te brengen op de persoon die deze video bekijkt.

Spreek verstaanbaar

Een tweede belangrijke punt waar je rekening mee moet houden is dat je duidelijk en verstaanbaar moet praten. Niets is zo storend dan een video waar je niet verstaanbaar bent, grote kans dat je daarom ook niet aangenomen zal worden!

Rustige en neutrale omgeving

Neem de video op in een rustige omgeving, een neutrale achtergrond bij je video zorgt ervoor dat de aandacht op jou gevestigd blijft en niet naar andere spullen of kleuren in de omgeving van de video.

Met deze drie punten hierboven besproken kom je al een heel eind met je videosollicitatie. Vergeet niet dat het niet heel verschillend is van een normaal sollicitatiegesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *