360 graden rondleiding realiseren in de stad Antwerpen

360 graden

Antwerpen is de mooiste stad van Vlaanderen, en misschien wel van heel België. Laat het de inwoners van mooie steden als Brugge of Brussel liever niet horen, maar Antwerpen heeft zoveel moois te bieden dat je er nooit op uitgekeken zult raken.

Met een standaard promotiefilmpje kun je het karakter van de stad niet echt goed vastleggen, met een 360 graden rondleiding is dat wél mogelijk. VR video maken is een nieuwe trend in de toeristische sector, ook zijn er veel bedrijven en instellingen die de voordelen van een 360 graden video maken ten volle weten te benutten. Je kunt zelf een VR video maken, een VR film laten maken is ook mogelijk wanneer je echt voor de beste kwaliteit gaat. Op deze pagina geven we antwoorden op de meest gestelde vragen over de realisatie van een 360 graden rondleiding.

Hoe ziet een 360 graden rondleiding er uit?

Wanneer je zelf in Antwerpen loopt kun je naar links kijken, naar rechts, naar boven of naar beneden. Bij een standaard video bestaat deze vrijheid niet. Een 360 graden rondleiding laat de toeschouwer vrij rondkijken in alle kijkrichtingen terwijl de filmmaker toch de regie in handen houdt. Een 360 graden rondleiding kan op diverse manieren gerealiseerd worden, bijvoorbeeld met een gids in beeld of een combinatie van stem en titels die later worden toegevoegd. De rondleiding kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Hoe kun je een 360 graden video maken?

Het eerste wat je nodig is voor een VR video maken is een 360 graden camera. Daarbij is de resolutie van het beeld van groot belang, 4K is eigenlijk het minimum. Omdat de beeldpunten verdeeld worden over een 360 graden beeld zal zelfs 4K nog niet haarscherp zijn, daar is 6K of zelfs 8K aan resolutie voor nodig. Daarnaast moet de productie nauwgezet gepland worden, er mag niemand per ongeluk in beeld staan, het licht moet overal kloppen en ga zo maar door. Zelfs bekende cineasten hebben moeite met VR video maken omdat het een complete nieuwe wijze van filmen betreft.

360 Graden video maken voor beginners

Dit heb je nodig voor een VR video maken:

  1. Een hoge kwaliteit 360 graden camera.
  2. Een geschikte locatie waarbij de omgeving in alle richtingen er goed uitziet.
  3. Goed licht dat alle beschikbare informatie in beeld duidelijk laat zien.
  4. Hoogwaardige audio om de virtuele tour kracht bij te zetten.
  5. Rustige en duidelijke montage die de toeschouwer helemaal naar de stad Antwerpen zal brengen met behulp van een VR bril.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *